Vil løfte frem lokale destinasjoner på TV

0

Presenterer reiselivsdestinasjoner i Møre og Romsdal i programserien «Sommerkysten» 

Annonse

 

MØRE OG ROMSDAL: Vi står nå ovenfor den største utfordringen reiselivsnæringen i Norge har møtt i moderne tid. De økonomiske konsekvensene av koronakrisen for reiselivet er katastrofale. Mer enn noen gang før gjelder det gamle slagordet «Norge ditt nærmeste ferieland» og det som kan redde deler av norsk reiseliv er regionale og nasjonale gjester.

 

I samarbeid med Destinasjon Ålesund og Sunnmøre og Destinasjon Nordvest produserer nå lokal-TV stasjonen, Sunnmøre LIVE! en serie med reiseprogrammer med fokus på destinasjoner, aktiviteter og opplevelser i vår egen region.

 

— Det er utrolig mange fantastiske destinasjoner og opplevelser som man kan besøke og delta på rundt om i Møre og Romsdal. Vi gleder oss til å kunne vise frem noe av de forskjellige aktivitetene dette rike opplevelsesfylket har å by på. Det får vi nå muligheten til gjennom programserien «Sommerkysten», sier redaktør i Sunnmøre LIVE, Frank Sekkeseter

 

Camilla Schøyen er programleder for programserien som er en av sommerens store satsinger for den lokale tv-stasjonen. Camilla jobber til daglig i i TVHaugaland og er leid inn til denne produksjonen.

— Vi ønsker å bruke en person som ikke er forankret i noen av regionene i Møre og Romsdal og som snakker østlandsdialekt. Dette med bakgrunn i at vi ønsker å gi programmene en nasjonal profil og at programinnholdet og attraksjonene som besøkes skal oppleves som nøytralt valgt ut og presentert, sier Sekkeseter.

 

Sunnmøre LIVE er lokal-TV for Møre og Romsdal, samt tidligere Sogn og Fjordane. TV-kanalen leverer kun regionalt innhold om – og for – vårt nedslagsfelt. Vi har 24 timers sendetid på Riks-TV, Get, Altibox og Telenor. I tillegg finnes alle nyhetsprogram og sendinger på web. Fra studio i Ålesund sender kanalen en rekke lokale programmer. Kanalen legger ut nye programmer hver mandag og oppdaterer sendingen gjennom uken. På sendeplanen finnes kultur, mat-, sport- og aktuelt stoff med spennende lokale gjester og engasjerte mennesker fra regionen.

 

Stor synlighet

— Møre og Romsdal er et fantastisk flott fylke. Det har vært en glede å få reise rundt på disse fantastiske plassene. Spesielt hyggelig er det å møte så mange flinke og inspirerende mennesker på turen sier programleder, Camilla Schøyen som er aktuell med programmet «Sommerkysten» som skal sendes på lokal-TV stasjoner over hele landet.

 

I tillegg til at programmet skal sendes på TV i møre og romsdal og Vestland, vil det bli publisert på web-TV på nettsiden slive.no og deles via sosiale medier. Programmene sendes også hos våre samarbeidene lokal-tv stasjoner, TVHaugaland, TVAgder, TVØst, TVVest. Sammen dekker disse stasjonene hele sørnorge og har ukentlig omlag 450 000 seere

 

Vil vise mangfoldet

Formålet med programserien er å vise frem mangfoldet og den eventyrlige entusiasmen rundt lokal mat, drikke og reiseliv som finnes hos de forskjellige aktørene rundt om i Møre og Romsdal. Programserien er finansiert med støtte fra Møre og Romsdal Fylkeskommune. 

 

— Dette er mennesker med en spesiell lidenskap for det nære og ekte, som står opp tidlig om morgenen og gjerne jobber 10-12 timer hver dag hele uken for at tilreisende og besøkende skal kunne ha det så godt som mulig. Vi ønsker å løfte fram disse menneskene og fortelle deres historie.

— Vi ønsker å vise fram gründerånden, tradisjonene og opplevelsene som finnes ut i vårt distrikt, sier Frank Sekkeseter.

 

— Gjennom denne serien med programmer håper vi at vi som bor her i fylket blir mer bevisst på hva hvor mange timer med innsats som legges ned for å kunne tilby alle tilreisende til samt at vi får vist frem noen fantastiske destinasjoner rundt omkring.

 

Begynner i Nord

Reisen som er fordelt på 8 tv-program starter på øya Tustna i Aure kommune på nordmøre. Første stopp er Tustna Ladestasjon.

—Det var veldig hyggelig å få besøk av TV-teamet fra Sunnmøre LIVE!. Vi gru-gleder oss til å se resultatet, og håper samtidig at vi kan få en positiv effekt av dette.

—Vi synes det er veldig positivt at det blir satt fokus på dette og at Sunnmøre LIVE! har tatt initiativet til denne programserien. Vi synes det er stas å få være med i første program, avslutter Pål Kristiansen, ved Tustna Ladestasjon.

 

Premiere

Første program i serien sendes hele uke 26, med premiere fredag 19. juni på Sunnmøre LIVE!

Annonse
DEL