Ålesund kommune kan selge tomter for 80 millioner kroner de nærmeste årene. Indrefileten ligger på Moa.

Annonse
Se TV direkte

Ti tomter og tre bebygde eiendommer står på salgslisten som Ålesund kommunale eiendom KF legger fram for bystyret torsdag.

ÅKE antar at tomtene kan gi inntekter på rundt 75 millioner kroner, skriver Sunnmørsposten. De bebygde eiendommene bil bare bidra med ca- fem millioner.

Ikea-tomten mest verdifull

Den mest verdifulle tomten på salgsliste er det som i papirene kalles «OS4 Moa». På folkemunne har dette for lengst fått navnet Ikea-tomten, og rådmannen har tidligere antatt at området kan selges for rundt 40 millioner kroner. Byggtorgets eiendoms salgoppsjon er fjernet, og flere har meldt sin interesse for tomten.

Den såkalte NRK-tomten i Øver Holen er allerede vedtatt solgt til Byggtorget for 4,6 millioner kroner, og det salget gjennomføres når nye reguleringsplaner er vedtatt.

Barneskoletomten i Skarbøvika, et næringsareal på Flisnes og en industritomt på Emblem kan selges til markedsverdi, mens en parsell på vel 700 kvadratmeter av slakteritomten på Voldsdalsberga allerede er solgt til Ulsmo eiendom for 2,6 millioner.

Statsbygg har signalisert interesse for ei tomt i Borgundfjordvegen der det kan bli aktuelt å bygge ny hjelpemiddelsentral.

Fast eiendom

Det er først og fremst det tidligere «Huset» i Røysegata som kan skaffe penger i kassen ved salg av bebygde eiendommer. Det foreligger allerede en avtale om salg til 3,2 millioner kroner. Et bolighus i Repslagergata 10 har styret i ÅKE allerede vedtatt å selge.

Kan selge mer

ÅKE-sjef Per Volstad har sett litt i krystallkule for å se hvilke eiendommer det kan være aktuelt å selge i fremtiden. Blant disse er Slakteritomten som man antar kan selges fro rundt 20 millioner kroner.

Her er man i ferd med å omregulere området fra industri, og den nye reguleringsplanen bør være ferdig før det blir aktuelt å selge. Boligtomter i Vågsledbakken på Tørla kan selges for rundt 12 millioner, men her må det først bygges ut teknisk anlegg.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022