Widerøe reduserer avganger på Sunnmøre

0

Widerøe opplever problemer med lønnsomheten for kommersielle kortbaneruter. Nå fjernes 4000 avganger i året over hele Norge. På Sunnmøre er det Ørsta og Volda som blir hardest påvirket. 

Annonse

Økte avgifter over flere år, en kraftig svekkelse av den norske kronen og den generelle markedsutviklingen i Norge har medført store utfordringer for lønnsomheten på de minste flyene som flyr de korteste rutene i Norge. Grunnet dette kuttes tusenvis av flyvninger over hele landet.

Ved Ørsta-Volda lufthamn, Hovden blir det kuttet ned på avgangene til og fra Oslo. Morgenflyene som går fra Hovden til Oslo 09:25, og fra Oslo til Hovden 08:00 forsvinner helt i alle ukedager fra og med 1. april. Dermed blir fire direkteavganger til og fra Oslo redusert til tre, og det blir ikke mulig å reise i morgentimene.

-Vi kutter dessverre helt nødvendig kollektivtransport i Distrikts-Norge, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen. -Vi er i en fortvilt situasjon. Vi vet at resultatet av disse kuttene blir en transportstandard i en rekke distriktskommuner som ikke er i nærheten av å dekke reisebehovet. Likevel har vi ingen valg. Vi har hatt dialog med Samferdselsdepartementet og vår anbefaling er at flere av disse ruteområdene tas inn som anbud, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen.

Se alle rutekuttene her:

*Bodø – Evenes legges ned.

*Andenes – Evenes legges ned. Andenes – Bodø flys direkte og via Stokmarknes. Antall avganger Bodø – Andenes blir likt som i dag.

*Bodø – Svolvær: Avgang fra Bodø 06:50 legges ned mandag og tirsdag.

*Svolvær – Bodø: Avgang fra Svolvær 07:30 legges ned mandag og tirsdag.

*Bodø – Mo i Rana avgang fra Bodø 06:25 legges ned torsdag-fredag.

*Mo i Rana-Bodø: avgang fra Mo i Rana 07:15 legges ned torsdag fredag.

*Florø – Oslo: Avgang fra Florø 09:25 legges ned torsdag og fredag.

*Bergen – Florø: Avgang 22:00 legges ned onsdag, torsdag og fredag.

*Florø – Bergen: Avgang 06:30 legges ned torsdag og fredag.

*Tromsø – Vadsø: Avgang 10:25 fra Tromsø legges ned søndag.

*Vadsø – Tromsø: Avgang 11:55 fra Vadsø legges ned søndag.

*Tromsø – Alta: Avgang fra Tromsø 08:20 legges ned alle ukedager.

*Alta – Tromsø: avgang fra Alta 09:15 legges ned alle ukedager.

*Oslo – Hovden: Avgang fra Oslo 08:00 legges ned alle ukedager fra 1.april.

*Hovden – Oslo: Avgang fra Ørsta/Volda 09:25 legges ned alle ukedager fra 1. april.

*Tromsø – Hammerfest: Avgang fra Tromsø 16:20 legges ned på mandag, tirsdag, onsdag og torsdag.

*Hammerfest – Tromsø: Avgang fra Hammerfest 17:20 legges ned på mandag, tirsdag, onsdag og torsdag.

*Direkteruten Oslo – Sandnessjøen legges ned i oktober, november, desember, januar, februar og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul.

*Direkteruten Oslo – Brønnøysund legges ned i oktober, november, desember, januar, februar og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul

*Direkteruten Oslo – Mo i Rana legges ned i oktober, november, desember, januar, februar og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul.

*Direkteruten Oslo – Svolvær legges ned i oktober og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul.

*Direkteruten Oslo – Leknes legges ned i oktober og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul.

*Direkteruten Oslo – Namsos legges ned i oktober, november, desember og mars. Opereres medio april ut september og i forbindelse med påske/jul.

Annonse
DEL