Åpner pop-up butikk for bærekraftig mote

0

Lørdag 8. februar kan du handle miljøriktig og bærekraftig i en ny pop-up butikk i Ålesund sentrum. Ungdomsbedriften Twice UB tilbyr brukte klær, og second-hand mote for ungdom når de åpner dørene i lokalet til No. 38 kunstverksted i Storgata 38. Men pop-up butikken åpnes bare for én dag.

Annonse

Ungdomsbedriften består av fem jenter fra Latinskolen som går studiespesialiserende linje med entreprenørskap. Inititativet er skolerelatert, og noe ungdommene har utviklet parallelt med skolegangen på VG3. Men selv om entreprenørskap er tilrettelagt i skolen har det ikke vært lett sier Leah Baltzersen i Twice UB:

– Det har vært en tidkrevende prosess med hardt arbeid. Alt fra å finne lokale, til å samle inn klær og innrede en butikk som er innbydende for ungdommer. Vi har planlagt og jobbet mot dette gjennom hele skoleåret, og er nå veldig klar for å sette ideen ut i livet.

I butikken kommer det lørdag 08. februar, mellom 11 og 17, til å selges brukte klær som jentene har samlet gjennom skoleåret. De tilbyr både klær og tilbehør, og vil vise fram trendy kombinasjoner for å vise hvor moteriktig gjenbruk kan være til andre medungdommer.

– Vi ønsker å fremme en bærekraftig kultur, og vise at dette kan kombineres med en god stil og fine klær. Bærekraft er en viktig del av utviklingen av bedriften.

Jentene modellerer selv klærne i butikken

Klærne kommer fra Ålesund og omegn. Innsamlingene har blitt gjort både ved Latinskolen, i tillegg til at jentene har vært innom innbyggere i Ålesundsområdet som kontaktet jentene med mulighet for å donere til butikken. De har forsøkt å finne et bredt utvalg av klær, som vil være interessant for andre ungdommer som ønsker å ta seg en tur for å se på klærne.

I første omgang er butikken bare åpen denne lørdagen, etter dette vil de se an hvilken respons de får. Pengene som inntjenes vil de bruke for å betale det de har av utgifter, i tillegg til å fortsette å utvikle bedriften fram mot fylkesmesterksap i ungdomsbedrifter i Molde 18. mars.

– Etter butikkåpningen vil vi bearbeide resultatene fra dagen og jobbe frem mot fylkesmessen for Ungdomsbedrifter som skal være i Molde den 18.mars. På denne messen vil vi fortsette salget av klærne i tillegg til å konkurrere i diverse kategorier innenfor blant annet bærekraft, markedsføring, beste ungdomsbedrift og mye annet. Vi håper at pop-up butikken vil gi gode resultater i håp om å kunne ha flere slike arrangementer i fremtiden. I utgangspunktet er tiden med ungdomsbedrifter over ved slutten av dette skoleåret, men om det blir suksess ser vi ikke bort i fra å drive Twice videre også neste år.

Trykk her for mer informasjon om Twice UB

Annonse
DEL