Ålesundsdama Bente Breivik er en av de mest aktuelle kandidatene til å ta overs som toppsjef i Orkla når konsernsjef Åge Korsvoll går av 30.april.

Annonse
Se TV direkte

Styret i Orkla velger ny konsernsjef onsdag, etter at selskapet kunngjorde Åge Korsvold sin avgang første arbeidsdag etter nyttår.

– Styreleder Stein Erik Hagen har en intensjon om å presentere ny konsernsjef på styremøtet den 5. februar, men prosessen kan ta lengre tid, sier konserndirektør Håkon Mageli i Orkla til VG/E24.

To aktuelle kandidater

E24 har snakket med eksperter om hvem som er de heteste kandidatene til å ta over. På oppløpssiden er det spesielt én kandidat som peker seg ut:

Peter Ruzicka, administrerende direktør i Hagens investeringsselskap Canica.

Men interne Orkla-kandidater som Bente Breivik er også med.Bente Breivik er administrerende direktør for Stabburet som eies av Orkla.

– Hun har også solide tall å vise til som tidligere sjef for Orklas Nidar. Bente Breivik er en klar kandidat til toppjobben. Hun har vist at hun kan bygge merkevarer, sier Reidar Molthe i Dagligvarehandelen til E24.

Breivik er fra Spjelkavika utenfor Ålesund. I 2005 var hun også et av navnene som ble trukket frem i spekulasjoner om hvem som kunne ta over konsernsjefjobben.

Presenteres torsdag

Det betyr at styret legger opp til å behandle saken på sitt styremøte onsdag. Hvis styret tar en beslutning, vil trolig avtale med vedkommende bli sluttet i løpet av onsdag kveld, slik at Orkla kan presentere den nye sjefen torsdag morgen. Da presenterer også Orkla resultatet for fjerde kvartal 2013.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022