Hvis du er så uheldig at dyret ditt stikker av, så kan du ringe
Kellys Håp hele døgnet, og de vil hjelpe deg.

Annonse
Se TV direkte

De siste årene har en gruppe frivillige i Ålesundsområdet leitet etter hunder på rømmen. Døgnet rundt har organisasjonen Kellys håp troppet opp for å hjelpe fortvilet hundeeiere.

– Vi drømmer om å få flere avdelinger, da vi kun dekker ålesund og nabo kommunene, sier Mona Ystenes.

Initiativtakerne Mona og Wenche Ystenes har gjenforent 70-80 hunder i Ålesundsområdet med eierne sine. Stort sett ved hjelp av frivillighet og jungeltelegraf. Kun tre hunder er ikke gjort rede for, ifølge Wenche. I april i år var det ti år siden hunden deres Kelly var på rømmen i 22 dager. Som var bakgrunnen for oppstarten.

– Vi har ei aktiv kjerne på ca 20 stk som har vært med siden tidlig start. Men tallet på aktive beveger seg hele tiden, sier Mona

For en en stund siden fikk de en chip leser av Ålesund Dyreklinikk som de bruker på hundene. Og den har hjulpet veldig mye
– Utrolig flott at de står på å hjelper andre, sier veterinærassistent Karianne fra Ålesund dyreklinikk

Ofte når hunder er redde, så gjemmer de seg. Så å kunne være der for andre som savner dyret sitt, det er det som er drivkraften til KH. Mange av medlemmene er familier som mistet dyret sitt og som fikk kjenne på dette, og de mener at hjelpen fra KH var så viktig at de vil hjelpe andre. Og lite visste de hvor stort behovet var når de startet dette.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022