Stadig flere fotografer går i lufta med droner. Her kan du se Ålesund fra lufta i et perspektiv forbeholdt måser og helikopterpiloter.

Annonse
Jobbpartner toppbanner

Etter at såkalte droner, eller små helikopter har blitt bedre og rimeligere i pris har fler fotografer utforsket denne muligheten til å ta spektakulære bilder og videoer. En av de er romsdalingen Joar Ødegård som bor og jobber i Ulstein.

– Interessen for film og foto har jeg hatt siden 14-15 års alderen . I dag er jeg 30 år og interessen blomstrer bare mer og mer, forteller Joar.

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet innførte i vår en prøveordning som gjør at det ikke lenger er nødvendig å søke om tillatelse for å fotografere og filme fra luften med modellfly, fjernstyrt helikopter eller drone.

– Dette er en meget stor fordel for meg, siden jeg elsker å vise frem landskapet vårt i levende bilder. Denne filmen gjorde jeg lørdag, og det er den 16 filmen siden jeg startet å filme med drone når prøvordningen kom.

Joar har flmet denne med en drone med gyrostabilisert GoPro HD3 actionkamera. I tillegg flyr han med FatShark videobriller som gjør at han kan se hva kamera tar opptak av.

– Jeg har fått mange spennende henvendelser fra folk som vil se ulike landskap sett fra luften, så det kommer mange flere filmer etterhvert. Du kan følge Joar på Facebook.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022