Hofseth har siden i fjor høst jobbet med å få på plass et visningssenter for oppdrett på Sunnmøre. I dag kunne Hofseth inviterte til offisiell åpning av sin visningsflåte i Storfjord. I tillegg ble det også en høytidelig dåp av den helelektriske båten «Hofseth Zero»

Annonse
Gardane sesong 3 torsdager

Dåp og åpning ble utført av elever på akvakulturlinje i Ålesund og på Stranda.

Hofseth har i dag over 500 ansatte i Møre og Romsdal, og er en av regionens største arbeidsgivere. Hofseth er ikke bare Norges største foredler av laks, men har hele verdikjeden i oppdrett i kort avstand på Sunnmøre og i Romsdal.

Flåten har fått navnet etter Ivar Heggen fra Valldal. Det er direkte linje fra starten på oppdrett i Norge til den aktiviteten som Hofseth har i Storfjorden i dag (FOTO: Magnus Antonsen / SunnmøreLIVE)

Flåten har fått navnet etter Ivar Heggen fra Valldal. Det er direkte linje fra starten på oppdrett i Norge til den aktiviteten som Hofseth har i Storfjorden i dag.

Viktig satsning
Visningsflåten blir en viktig arena for læring både for elever og for alle andre som ønsker å lære mer om havbruksnæringen. Her får man komme tett på hvordan oppdrett av laks og ørret fungerer i Norge i dag. Uteguiden skal guide besøk fra turister og andre som ønsker å komme dit, Hofseth skal drive med opplæring av praksiselever og læringer som er utplassert på alle lokalitetene i Storfjorden.

-10 elever har praksis på våre sjøanlegg en dag hver uke, i Tafjord er det fire elever en dag hver uke. I tillegg har vi fem læringer, sier Roger Hofseth CEO i Hofseth gruppen

-Målet er at flere skal få lære om oppdrettsnæringen. Vi ønsker å vise lokalbefolkning, skoler, barnehager og turister hvordan vi produserer mat. Dette er viktig både for å styrke omdømme til havbruk, men og for å gjøre oss til en attraktiv arbeidsgiver, sier Hofseth.

Dåp og åpning ble utført av elever på akvakulturlinje i Ålesund og på Stranda. Anna Sofie Moe fikk være Gudmor for den helelektriske båten «Hofseth Zero» (FOTO: Magnus Antonsen / SunnmøreLIVE)

Ved å bygge et visningsanlegg får Hofseth tillatelse til å produsere 780 tonn mer matfisk av laks og regnbueørret med ti års varighet i Fjord kommune. Nå har mange jobbet kreativt og mye for at dets kal bli spennende og kjekt å få lære mer om oppdrettsnæringen.

-Planene er store også for videre vekst, så det er en næring som kommer til å trenge mye kompetanse innen veldig mange felt fremover.

Den helelektriske båten «Hofseth Zero» er produsert av det lokale selskapet Maritime Partner (FOTO: Magnus Antonsen / SunnmøreLIVE)

Nullutslippsbåten «Hofseth Zero» skal ta folk ut til visningssflåten for oppdrett, og det er lagt opp til at man gjennom både kunnskap og opplevelse skal få lære om næringen.

– Vi vil vise folk hva vi holder på med. Da må man være med ut til merda, for det er der det skjer. For oss som jobber med dette er det hverdagslig, men for de som aldri før har sett et oppdrettsanlegg håper jeg det blir en kul opplevelse, avslutter Hofseth.

Lokale leverandører
Det lokale firmaet, Maritim Partner har bygd den helelektriske båten, Marina Solutions har bygd flåten og Peab Nordang har bygd selve driftsbygningen på flåten.

– Dette har være et Pippi Langstrømpe-prosjekt. Våre samarbeidspartnerhar sagt «Det har vi ikke gjort før, men det får vi sikkert til» sier, prosjektleiar Knut Eilert Røsvik.

Prosjektleiar Knut Eilert Røsvik trekte fram Maritim Partner som har bygd båten, Marina Solutions som har bygd flåten og Peab Nordang som har bygd driftsbygningen (FOTO: Magnus Antonsen / SunnmøreLIVE)

Visningssenter på Atlanterhavsparken
I august tidligere i år kunne publikum for første gang besøke det nyåpnede visningssenteret for havbruk i Atlanterhavsparken i Ålesund. Senteret er et samarbeid mellom Atlanterhavsparken og sjømatkonsernet Hofseth.

Se reportasjen vi laget ifm. åpningen av visningssenteret på Atlanterhavsparken

Annonse
Indre Bane ny februar 2022

www.xxnxx.porn hp jav sex nhat sexy redhead swallows and sucks a cock.