I følge en av våre kjente julesanger så er det på låven nissen sitter med sin julegrøt, men i gamledager ble det sagt at det var på Sulafjellet nissen bodde.

Annonse
Se TV direkte

Nissen har lange tradisjoner på Sulafjellet
I gamledager ble det fortalt at julenissen steg ned fra Sulafjellet med julegavene. Det var først i 2002 at Sulanissen fikk flytte inn i et lite rødt hus like vest for Gamlestølen. Siden den gang har lysene i huset hans blitt tent hver første søndag i advent.

Stolt initiativtaker
Gjennom årenes løp har det blitt lagt ned utallige timer med dugnadsarbeid i Vonløypa av Trygve Holm og hans flokk av gode hjelpere. Turgåere fra hele distriktet setter stor pris på figurene og turstien.

– Det viktigste for meg og Sulanissen her er barna. De skal ha en hyggelig opplevelse der Sulanissen skal være med på å skapee en levende julefortelling, forteller han med tydelig stolthet i stemmen.

I år fyller Sulanissen 20 år
Enhver jubilant fortjener å bli feiret med brask og bram. Tradisjon tro er folk invitert til fakkeltog i Vonløypa opp til Nissen, der lysene skal tennes til tonene av Langevåg Musikkorps.

Ønskelistene kan leveres her
Nissen har egen postkassen der alle barna kan levere ønskelistene sine. Det er en fin tradisjon som mange fra hele distriktet setter stor pris på, Trygve Holm har ikke tall på hvor mange brev nissen mottar. Flere ganger før jul må de opp for å plukke de ut og levere de inn i huset til nissen.

 

Annonse
Indre Bane 1070×240