GreenAalesund fører stafettpinnen videre i de gamle lokalene til Fretex, Tirsdag denne uken åpnet de i Kipervikgata 11. Konseptet satser på gjenbruk og skal være et alternativ til bruktsalg på nett og gjenbruksbutikker med innleveringsordninger.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

– Alt med gjenbruk er bra, sier Linn Therese Dimmen med klang i stemmen.

I denne butikken kan privatpersoner leie seg hylleplass i en valgfri tidsbestemt periode. Kjøpere og selgere får samlet varene fysisk på ett sted, og butikken tar seg av alt det praktiske rundt salget.

Vi var på besøk i butikken før åpningsdagen for å bli kjent med ildsjelen bak, Linn Therese Dimmen.

– Hos oss kan privatpersoner selge alt som er fint og helt som fortjener et nytt hjem. Butikken tar også i mot små interiørvarer, leker og spill, sier hun med tydelig entusiasme.

Oversiktlig, enkel og bærekraftig handel

Butikken tilbyr alt av fasiliteter som stativer, prøverom og hyggelig betjening. Etter endt leieperiode henter selgeren det som eventuelt er igjen og får utbetalt 81 prosent av det man har solgt. Deretter er det en ny person sin tur til å selge. Det strømmer stadig på med selgere som er klare for å komme i gang med å sette opp varer i hyllene sine. En av de som har leid seg hylleplass er Merethe Molnes. Hun selger klær som barna har vokst ut av og synes det er fint at det kan komme andre til nytte.

Planer for utvidelse

Linn Therese har mange idéer og framtidsplaner for videreutvikling av butikkonseptet.

– I underetasjen har vi 165 kvadratmeter der det skal bli plass til større varer som for eksempel sportsutstyr, sier hun mens hun viser oss en luke i gulvet

I tillegg til bruktvarer er noen av Ålesunds kunsthåndverkere representert i butikken. Ingrids Glassverksted er også innom med varene sine, og hun stiller seg positiv til kombinasjonen av brukt- og lokal handel.

Stor pågang av kjøpere og selgere

Nysgjerrigheten blant forbispaserende i handlegaten og kampen om hylleplassen er i gang. Det banker stadig på inngangsdøren i butikken til Linn Therese. Hun smiler i det hun forteller oss om responsen og tilbakemeldingene hun har fått. Trykket før åpningen har vært stort, både når det gjelder pågangen av selgere og etterspørselen fra kundene.

– Folk har allerede banket på døren fordi de ønsker å komme inn for å ta en sniktitt før åpning, sier Linn Therese – Det er for tiden venteliste på et par uker for å få plass i butikken, men det er fremdeles mulighet for å sikre seg en plass før jul, fortsetter hun med glimt i øyet.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022