Havila Kystruten, den nye aktøren på den klassiske kystruten mellom Bergen og Kirkenes, har satt i drift sine to første av totalt 4 skip. Havila Capella og Havila Castor har allerede tilbakelagt flere nautiske mil opp og ned den vakre norskekysten.

Annonse
Se TV direkte

Skipene er bygget for fremtiden, og er de mest miljøvennlige skipene langs norskekysten. Med en batteripakke på 6,1 Megawattimer (MWh), verdens største batteripakke på et passasjerskip i dag, kan skipene seile inntil 4 timer på ren batterikraft. I kombinasjon med flytende naturgass (LNG), reduseres CO2-utslipp betydelig, med opp mot 40 % og NOX-utslipp med 90 % sammenlignet med tilsvarende skip som bruker tradisjonelt fossilt drivstoff.

Dåp i Fosnavåg og Ålesund

Havila Capella ble døpt tidligere denne måneden den 8. november, og i dag er det Havila Castor som står for tur. Skipets gudmor er barnebarnet til styreleder Per Sævik. Skipet ble i dag døpt med øsekaret som hørte med i styrelederens aller første trebåt.

Foto: Tiril Gotor Molvær

Åpent skip

Dagens program byr på åpent skip for alle interesserte skuelystne.

– Vi har lagt opp til program på forskjellige steder, med inviterte gjester, underholdning og selvfølgelig åpent skip for de som ønsker å komme om bord og bli bedre kjent med skipene våre, sier Martini.

Lokale studenter bidrar

Elever fra kokke- og servitørlinja på Herøy vidaregåande skule vil under arrangementet i Fosnavåg bidra med å bake kanelsnurrer basert på oppskriften fra Berbusmel i Bodø som benyttes daglig om bord på Havila Kystrutens skip. Kanelsnurrene elevene baker får besøkende gjester smake og nyte av under dåpsarrangementet. I tillegg vil elevene få en unik mulighet til å være med på driften av kjøkkenet og restauranten om bord, og bistå Havila Kystrutens besetning.

– Å gi den neste generasjonen kokker og servitører en liten smakebit på arbeidslivet håper vi vil være med å gi de ytterligere motivasjon for videre utvikling innen et spennende fagområde og utviklende for arbeidsmiljøet på våre skip. Det vil være til god hjelp for oss denne dagen i Fosnavåg, og vi er takknemlige for at Herøy vidaregåande skule tok utfordringen på strak arm, sier Ole Christian Sivertstøl, leder for hotelldrift i Havila Kystruten.

Foto: Tiril Gotor Molvær
Annonse
Indre Bane 1070×240