Havila Kystruten, den nye aktøren på den klassiske kystruten mellom Bergen og Kirkenes, har satt i drift sine to første av totalt 4 skip. Havila Capella og Havila Castor har allerede tilbakelagt flere nautiske mil opp og ned den vakre norskekysten.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Skipene er bygget for fremtiden, og er de mest miljøvennlige skipene langs norskekysten. Med en batteripakke på 6,1 Megawattimer (MWh), verdens største batteripakke på et passasjerskip i dag, kan skipene seile inntil 4 timer på ren batterikraft. I kombinasjon med flytende naturgass (LNG), reduseres CO2-utslipp betydelig, med opp mot 40 % og NOX-utslipp med 90 % sammenlignet med tilsvarende skip som bruker tradisjonelt fossilt drivstoff.

Dåp i Fosnavåg og Ålesund

Havila Capella ble døpt tidligere denne måneden den 8. november, og i dag er det Havila Castor som står for tur. Skipets gudmor er barnebarnet til styreleder Per Sævik. Skipet ble i dag døpt med øsekaret som hørte med i styrelederens aller første trebåt.

Foto: Tiril Gotor Molvær

Åpent skip

Dagens program byr på åpent skip for alle interesserte skuelystne.

– Vi har lagt opp til program på forskjellige steder, med inviterte gjester, underholdning og selvfølgelig åpent skip for de som ønsker å komme om bord og bli bedre kjent med skipene våre, sier Martini.

Lokale studenter bidrar

Elever fra kokke- og servitørlinja på Herøy vidaregåande skule vil under arrangementet i Fosnavåg bidra med å bake kanelsnurrer basert på oppskriften fra Berbusmel i Bodø som benyttes daglig om bord på Havila Kystrutens skip. Kanelsnurrene elevene baker får besøkende gjester smake og nyte av under dåpsarrangementet. I tillegg vil elevene få en unik mulighet til å være med på driften av kjøkkenet og restauranten om bord, og bistå Havila Kystrutens besetning.

– Å gi den neste generasjonen kokker og servitører en liten smakebit på arbeidslivet håper vi vil være med å gi de ytterligere motivasjon for videre utvikling innen et spennende fagområde og utviklende for arbeidsmiljøet på våre skip. Det vil være til god hjelp for oss denne dagen i Fosnavåg, og vi er takknemlige for at Herøy vidaregåande skule tok utfordringen på strak arm, sier Ole Christian Sivertstøl, leder for hotelldrift i Havila Kystruten.

Foto: Tiril Gotor Molvær
Annonse
Indre Bane ny februar 2022