I dag, mandag den 5. desember markeres Frivillighetens Dag i forbindelse med Frivillighetens År 2022. Suppebilen i Ålesund er et frivillig mobilt suppekjøkken med Karl Johan Skarbrøvik i spissen. I høst mobiliserte han befolkningen til frivillig innlevering og utdeling av gratis klær, etter stor etterspørsel fra blant annet Ukrainske flyktninger.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Frivillig innsats fra lokale bedrifter
Fredag 2. desember var årets siste klesutdeling. To av de som deltar frivillig er Tanja Ness og Vibeke Antonsen fra bemanningsbyrået Randstad
– Randstad arrangerer én dag i året der ansatte kan jobbe frivillig. Vi har kontorer rett ved siden av her, og ser at behovet er stort.
Randstad er verdens største HR-selskap. Det er mange privatpersoner og bedrifter som bidrar med støtte til Suppebilen, og takknemligheten blant mottakerne er stor.

Gratis suppe og matvarer til alle
Hver fredag er Skårbrøvik og medhjelperne hans på plass med «Suppebilen» ved Korsatunnelen, der de byr på gratis suppe og matvarer til alle. Sånn sett var det enkelt for Kalle og gjengen å sparke i gang utdeling av gratis klær.
– I dag var siste utdeling av klær, men vi fortsetter med suppe hver uke til og med lille julaften, alle er velkommen, både til måltid og frivillig bidrag, sier han med stor entusiasme.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022