Malin Wiig (22) utdannet seg først til å bli billakkerer, men det viste seg å være vanskelig å finne seg jobb. Da tilbudet om å ta nok et fagbrev dukka opp, tok ho utfordringen. Nå er Malin ei av de første i landet som har tatt fagbrev i bilpleie.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Som ei av de første i landet har Malin Wiig tatt fagbrev i bilpleie. Bilpleie er et heilt nytt yrkesfag og i løpet av 2022 kjem rundt 100 personer til å ta fagprøve innen det nye faget.

Sleit med å få seg jobb
Wiig gikk først mekaniker-utdanning, men i løpet de første årene på videregående dreide interessen seg mer og mer mot lakk og karosseri. Hun valgte derfor å bli lakkerer og hadde en lærlingperiode på 2,5 år hos Sentrum karosseri og lakk før hun tok fagbrevet.

Men det skulle vise seg å bli vanskelig å skaffe fast arbeid etter endt utdanning. Da tilbudet om å ta fagbrev i et helt nytt fag, innen samme bransje kom på trappene, tok ho utfordringen på strak arm.

Malin polerer bilen ved hjelp av ei poleringsmaskin (FOTO: MAGNUS ANTONSEN / SUNNMØRE LIVE)

Nå stortrives Fjelltun-jenta i ny jobb hos Porsche i Ålesund.

-Jeg har ikke angret en dag på den avgjørelsen. Dette er en jobb jeg kommer til å trives i, sier Malin

Malin har ikke alltid hatt interesse for bil, men ble bitt av basillen gjennom venninnen, Madelen som hadde veldig stor interessepåvirkning i ungdomsåra.

-Vil nok si at det var på grunn av at venninna mi dro meg med. Det ble nok avgjørende for at min interesse for bil ble så stor som den er i dag, sier hun

Bil også på fritiden
Ikke bare gnikker Malin på biler hele dagen på jobb, men også på hjemmebane.

-Jeg er generelt veldig glad i det å rengjøre biler. Det gir en utrolig tilfredsstillende følelse, sier den nyutdanna Åleusndsjenta

Prisbelønt bil
I tillegg driver hun å reiser på biltreff og deltar gjerne i konkurranser med egne biler.

Malin Wiig liker å reise på bilutstilling med bilen sin. Her fra et arrangement i Sogndal, der Wiig vann prisen for beste 2000-modell. (FOTO: JOHN M. HAMMERVOLL)
Annonse
Indre Bane ny februar 2022