Etter to år med pandemi var det endelig klart for at Ålesund brannvesen kunne arrangere åpen dag på brannstasjonen igjen. I forbindelse med markeringa av den Nasjonale Brannvernuka har Ålesund Brannvesen åpna opp hele 11 lokale brannstasjoner den siste uka.

Annonse
Villa Nellas hage

 

 

Åpen brannstasjon arrangeres som en del av den nasjonale Brannvernuka, som er i regi av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og forsikringsselskapet If. Over 360 brannstasjoner landet rundt deltar.

Tidspunktet er ikke tilfeldig. Høsten markerer inngangen til en tid på året da antall boligbranner vanligvis øker, blant annet som følge av økt strømforbruk og mer bruk av levende lys.

– Mange har nå ventet lenge på å kunne besøke brannstasjonen og vi gleder oss veldig til å åpne portene, og ta imot alle som vil lære litt om brannvern og se hvordan vi har det på brannstasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver i Forebyggende avdeling i Ålesund brannvesen, Håvard Kleppe.

– Vi oppfordrer alle til å bruke Brannvernuka til å ha en brannøvelse hjemme, sier kommunikasjonsrådgiver i Forebyggende avdeling i Ålesund brannvesen, Håvard Kleppe (FOTO: Magnus Antonsen / SunnmøreLIVE)

På åpen brannstasjon får små og store lære om brannsikkerhet. Det blir blant annet konkurranser, mulighet til å se på brannbiler og utstyr, og spyling med brannslange. På flere av stasjonene blir det også mulig å få møte Brannbamsen Bjørnis, som er brannvesenets populære maskot.

Øv for å være forberedt
I skoler, barnehager, sykehus, sykehjem, hoteller og lignende bygninger er det krav om å gjennomføre brannøvelser. Hjemme har man ikke det samme kravet, derfor må man ta ansvar for dette selv. Årlige øvelser hjemme der man bor, vil bidra til at alle i større grad vet hva de skal gjøre om ulykken først er ute.

– Vi oppfordrer alle til å bruke Brannvernuka til å ha en brannøvelse hjemme. Det trenger ikke være så komplisert. Avtal møteplass og hvem som gjør hva i tilfelle brann. All erfaring viser at de som har øvd og er forberedt på dramatiske hendelser, ofte er de som håndterer ulykker best, sier Kleppe.

Tips til brannøvelse hjemme:

  • Ta en prat med hele familien, f.eks. ved middagsbordet, om hva man skal være ekstra påpasselig med for å unngå brann.
  • Prat om hva man skal gjøre om det likevel begynner å brenne. Hva om det begynner å brenne mens man sover? Hører alle røykvarsleren? Tenk gjennom ulike scenarier. Hva om det brenner i trappa?  Hva er alternative rømningsveier ut? Er det små barn, avtal gjerne hvem som tar ansvar for hvilket barn og snakk med barna om at de ikke må gjemme seg.
  • Bli enige om en sikker møteplass ute som alle kjenner godt, f.eks. postkassa eller søppelkassa.
  • Sjekk ut ulike rømningsveier og at de fungerer. Klarer f.eks. alle komme seg ned brannstigen?
  • Sjekk at røykvarslerne fungerer som de skal.
  • Vit hvor brannslokkeutstyret er plassert og hvordan det brukes, og sjekk at det ikke er gått ut på dato.

Ha ladevett – lær de 10 ladevettreglene:
1. Lad i rom med røykvarsler
2. Lad når du er våken og til stede
3. Les og følg produsentens bruksanvisning
4. Bruk helst original lader
5. Lad på et underlag som ikke lett kan brenne
6. Ikke lad i senga
7. Ikke lad i korridor eller i trapperom. De må kunne brukes som fluktvei ved brann
8. Bytt ut skadet utstyr
9. Stopp lading dersom det kommer lyder, lukter eller blir unormalt varmt
10. Ved røyk og flammer, ring brannvesenet på 110

Ladevettreglene er utarbeidet av Norsk brannvernforening, DSB og forsikringsselskapet If, og ble lansert i forbindelse med Brannvernuka i 2021.

 

Annonse
Indre Bane ny februar 2022

www.xxnxx.porn hp jav sex nhat sexy redhead swallows and sucks a cock.