Vanligvis er hummeren slik vi kjenner den, helt svart. Det nye eksemplaret som har fått nytt hjem hos Atlanterhavsparken i Ålesund, er litt utenom det vanlige. Den er nemlig uhyre sjelden.

Annonse
Leserinnlegg/ytringer

Det er to år siden Rune Veiseth ved Atlanterhavsparken i Ålesund først ble oppmerksom på den røde og svarte hummeren som hadde dukket opp hos Thomas Løvald i Larvik.

Han hadde nemlig fanget en hummer med en meget uvanlig fargekombinasjon. Dette ble fanget opp via sosiale medier og fikk driftslederen ved Atlanterhavsparken til å hive seg over telefonen med det samme.

–  Jeg kastet meg på tråden til fiskeren, Thomas med en gang, men han hadde allerede hevet den tilbake i vannet, som man jo skal med en hummer med utrogn. Så han hadde gjort det eneste riktige. Vi avtalte videre at hvis hummeren skulle dukke opp igjen, så skulle han ringe meg. Jeg fortalte at vi var veldig interessert i å få den hit til Atlanterhavsparken, forteller Veiseth.

Sist uke kom telefonen han hadde venta på. Fiskeren hadde fanget hummeren på nytt og nå har Atlanterhavsparken fått den som sin nyeste attraksjon. Hummeren ankom Ålesund på lørdag.

En Amerikansk studie viser at en slik fargekombinasjon er svært sjelden og at det kan være så mye som én til 50 millioner, sier Tommy Vangsmo som er Utstillingsansvarlig hos Atlanterhavsparken (FOTO: Magnus Antonsen / SunnmøreLIVE)

Meget uvanlig fargekombinasjon
Vanligvis er hummeren slik vi kjenner den helt svart.

– En Amerikansk studie viser at en slik fargekombinasjon er svært sjelden og at det kan være så mye som én til 50 millioner, sier Tommy Vangsmo som er Utstillingsansvarlig hos Atlanterhavsparken.

Hummeren er nå 29 centimeter. De vokser gjerne rundt en centimeter i året, er en tommelfingerregel, så denne er sannsynligvis i 20-årene. Hannene kan bli 40 år, og hunnene som dette eksemplaret kan bli opp mot hele 70 år, forteller Tommy Vangsmo.

Hummeren er nå 29 centimeter og de beregner at hun er ca 20 år. Denne type hummer kan bli opp mot hele 70 år gammel (FOTO: Magnus Antonsen / SunnmøreLIVE)
Annonse
Indre Bane ny februar 2022