Danseklubben på Sula ble startet opp i 1998 som en sportsdanseklubb og var størst i Norge med over hundre par. I tiden etter oppstarten og frem til i dag, har klubben utvikla seg ved å stadig finne nye tilbud til medlemmene. Siste satsningsområdet til klubben er stilarten «HipHop»  – hvor de nå også skal representere Norge i VM.

Annonse
Se TV direkte

Til det kommende mesterskapet i Graz har Sula Danseklubb 10 representanter, og disse fikk sist helg trening og individuell veiledning med trenere fra Norges Danseforbund.

Forrige helg arrangerte Sula Danseklubb «Street Challenge», landslagssamling og trenerkurs på en og samme helg.

I Street Challenge-konkurransen stilte over 40 dansere fra Sula, Molde, Bergen, Oslo og Søgne. Konkurransen gikk i aldersklasser og deltakerne konkurrerte først i solo, duo og grupper, før det hele ble avslutta med en battle.

Dommerne var hentet inn fra Oslo, og de fikk en vanskelig jobb med å bedømme alle danserne.

Felles oppvarming før konkurransen. Dommerne bidrar med oppvarmingsøvelser. (FOTO: SULA DANSEKLUBB)

-Representantene fra Sula forsynte seg godt fra premiebordet, men det var også vinnere fra andre klubber. Likevel var hovedfokuset under arrangementet å ha det kjekt sammen og bli kjent med hverandre, sier Dyrkorn.

På søndagen var det duket for landslagssamling for jentene som skal til VM i Graz neste måned.

Leder for danseklubbkomiteen, Jorunn Standal Dyrkorn, forteller at det er veldig stort engasjement rundt klubben med foreldre som trår til med god dugnadsånd for de rundt 200 medlemmene. Nivået på enkelte av danserne er også veldig høyt, noe som gjenspeiler at de nå skal delta i VM.

Vil bli enda bedre 
Selv om danserne allerede innehar et høyt nivå, ønsket klubben å ta dem enda flere steg videre. For å oppnå dette hentet de inn profesjonell hjelp fra Oslo tidligere i år.

– Vi ser at det ofte blir en miks av trenere som kan ulike stiler og som ikke er spesielt god på én stil. Nå har vi fått inn en skikkelig hiphop-trener fordi vi så at vi hadde skikkelig stort engasjement og veldig mange flinke dansere. Derfor ville vi heve nivået deres og trengte hjelp utenfra, forklarer Dyrkorn.

Hjelpen de har fått, er kommet i form av den franske hiphop-danseren Cedric.

Han forteller at han begynte med hiphop i tenårene etter å ha blitt opplært av et danse-esemble i Frankrike. Deretter begynte han å gjøre show og opptre, noe som ga han sjansen til å reise til London, Oslo og nå Ålesund.

Den franske hiphop-danseren, Cedric er ansatt som ny danseinstruktør for de som skal representere Norge under NM. (FOTO: Magnus Antonsen / SunnmøreLIVE)
Fra tirsdagens trening, på bildet ser vi to av de som skal representere Norge i NM. F.v. Victoria Ulstad, Kristin Drabløs Julien, sammen med danseinstruktør, Cedric. (FOTO: Magnus Antonsen / SunnmøreLIVE)
Annonse
Indre Bane ny februar 2022